KAFFEREP

KRABELURER

gjordes i mitt barndomshem till Första Maj. Goda att äta både varma och kalla, går snabbt att göra, inga ovanliga ingredienser. (Beryl Grönqvist)

1 ägg
3 dl socker
3 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Till kokning: kokosfett
Till ströning: socker

Vispa ihop smeten och klicka i ungefär 1 msk smet i gången i grytan. Smeten får vara så lös att krabelurerna liknar "hornminor" då de är färdiga. Låt dem rinna av på hushållspapper och rulla dem därefter i socker.

 

DANSKA ÄPPELBAKELSER  

(Saida Tallberg)

200 g smör
1 ägg
1 1/2 dl socker
1 1/2 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl
Äppelsylt

Rör smöret vitt och tillsätt ägget, socker och till sist mjölet blandat med bakpulver. Kavla ut degen och tag ut runda kakor. Grädda dem i 200-250 °C. Lägg ihop kakorna två och två med äppelmos emellan strax före serveringen. Glasera om så önskas eller sikta över pudersocker.